Spring til indhold Spring til søgning på Forsvaret.dk Spring til højrebar

Hovedmenu

Menu

 
 
 

Opdateret password-vejledning foreslår brug af "kodesætninger"

Indholdsområde

 
 
Passwordvejledning
 

Opdateret password-vejledning foreslår brug af "kodesætninger" 

Center for Cybersikkerhed (CFCS) har opdateret passwordvejledningen med nye eksempler, som fremhæver brugen af kodesætninger (passphrases).

04-03-2020 - kl. 11:00
Passwords er fortsat en vigtig brik i cybersikkerhed, men det er også en brik, der er meget afhængig af brugerne, som skal vælge et password, der er en hård nød at knække for en hacker.

Et godt password skal derfor være noget, brugeren kan huske og kan indtaste på sin enhed, som samtidig er vanskeligt at gætte. Center for Cybersikkerhed anbefaler, at man bruger lange passwords, men et langt password kan være svært at huske.

Den seneste opdatering af Center for Cybersikkerheds passwordvejledning foreslår derfor i en række nye eksempler, hvordan man kan bruge kodesætninger (passphrases). Det er passwords, der kan være baseret på en sætning, der er nem at huske, eller består af en sammensætning af tilfældige ord.

"En kodesætning giver dig et langt password, men det er nemmere at huske end en række tilfældige bogstaver og tal. Og hvis man skal holde styr på mange passwords, så anbefaler vi stadig, at man bruger en passwordmanager," siger Thomas Lund Sørensen, chef for Center for Cybersikkerhed.

Der er flere metoder til at lave en kodesætning. En af de simpleste er blot at sætte ordene sammen som for eksempel "FrugtYmerKiwiKagerKaffe".

Kodesætninger er endnu et råd til at hjælpe brugerne med bedre passwordsikkerhed, fordi metoden kan gøre det nemmere at vælge et password, som de selv har fundet på, og som de ikke bruger andre steder.

"Da vi opdaterede vores passwordvejledning i oktober 2019, nedtonede vi anbefalingerne om at bruge komplekse passwords og skifte dem hyppigt. I stedet fremhæver vi nu som det vigtigste, at dit password skal være unikt og have en vis længde. Du må altså kun bruge det ét sted. Og har du mulighed for det, så bør du sikre dine logins med to-faktor-godkendelse," siger Thomas Lund-Sørensen, chef for Center for Cybersikkerhed.

Læs mere i Center for Cybersikkerheds vejledning om password-sikkerhed.

Pressevagt

Eventuelle spørgsmål kan rettes til FE presse tlf. 20 16 05 93