Spring til indhold Spring til søgning på Forsvaret.dk Spring til højrebar

Hovedmenu

Menu

 
 
 

Cybertruslen ved hjemmearbejde set i lyset af COVID-19-situationen

Indholdsområde

 
 
 

Cybertruslen ved hjemmearbejde set i lyset af COVID-19-situationen 

Center for Cybersikkerhed har udgivet en trusselsvurdering om brugen af hjemmearbejdspladser.

15-03-2020 - kl. 08:00
Ny trusselsvurdering gør opmærksom på, at cybertruslen også er gældende for brugen af hjemmearbejdspladser, der pga. den aktuelle Corona-pandemi anvendes hyppigere end normalt.

Forsvarsminister Trine Bramsen siger:
”Cybertruslen mod myndigheder og virksomheder er meget høj. Og i denne kritiske tid hvor mange arbejder hjemme, er vi ekstra sårbare. Derfor gælder det for virksomheder og myndigheder om at være forberedt og tage de nødvendige forholdsregler ved hjemmearbejdspladser. Og det er vigtigt, at vi lytter til de gode råd, der kommer om sikker it-brug, så vi trygt kan arbejde hjemmefra. Lad os hjælpe hinanden med også at passe på vores arbejdspladser, så it-kriminelle eller andre, der vil udnytte en kritisk situation, ikke får frit spil.”

Chef for Center for Cybersikkerhed Thomas Lund-Sørensen udtaler:
”Mange it-afdelinger er under stærkt pres med hjemsendte kolleger og brugere. Det kan være svært at opretholde det sædvanlige it-sikkerhedsniveau med opdatering, to-faktor og VPN. Men regn ikke med, at hackerne viser samfundssind. Tværtimod udgør Corona-krisen en særlig gunstig mulighed for de cyberkriminelle til at angribe danske netværk. Vær derfor meget forsigtig med at svække sikkerhedsforanstaltningerne, og er det nødvendigt, så gør det alene efter en grundig risikovurdering af de mulige konsekvenser. Cybertruslen mod Danmark er meget høj”.

Viden om truslen kan bl.a. bruges i myndigheder og virksomheders risikoanalyse i forbindelse med brugen af hjemmearbejdspladser.

CFCS har lavet en liste med gode råd. Læs mere her

Hent trusselsvurdering: Cybertruslen gælder også ved hjemmearbejde

Pressevagt

Eventuelle spørgsmål kan rettes til FE presse tlf. 20 16 05 93