Spring til indhold Spring til søgning på Forsvaret.dk Spring til højrebar

Indholdsområde

 
2017 

  -  

    


24-11-2017
Vejledning: DMARC kan reducere antallet af falske mails
Center for Cybersikkerhed anbefaler myndigheder og virksomheder at implementere DMARC for at reducere antallet af falske mails.


10-10-2017
Se hvordan en usikker computer kan hackes på Kulturnatten
Center for Cybersikkerheds sikkerhedseksperter vil på Kulturnatten den 13. oktober i København demonstrere, hvordan en usikker computer kan hackes.


03-08-2017
Evaluering af loven for Center for Cybersikkerhed
Omtale af CFCS’ adgang til sundhedsdata ude af proportioner


07-07-2017
Overbelastningsangreb stiger i antal og størrelse
I en ny trusselsvurdering vurderer Forsvarets Efterretningstjenestes Center for Cybersikkerhed, at antallet af DDoS-angreb er stigende, og at særligt hyppigheden og størrelsen af de kraftige angreb er øget.


07-07-2017
Tilsynet med Efterretningstjenesternes årsredegørelse 2016
Tilsynet med Efterretningstjenesterne har i dag publiceret sin årsredegørelse om tilsynet med Forsvarets Efterretningstjenestes Center for Cybersikkerhed.


06-07-2017
Trusselsvurdering: Destruktive cyberangreb kan ramme danske virksomheder og myndigheder
Ny trusselsvurdering fra Forsvarets Efterretningstjenestes Center for Cybersikkerhed retter fokus mod den forhøjede risiko, der er for destruktive cyberangreb i særlige konfliktområder.


06-07-2017
Center for Cybersikkerheds Beretning 2016
FE’s Center for Cybersikkerheds Beretning 2016 giver et indblik i cybertruslerne mod Danmark samt centerets indsats i 2016, hvor der har været særligt fokus på at styrke samarbejdet med netsikkerhedstjenestens tilsluttede myndigheder og virksomheder.


28-06-2017
Status på det globale cyberangreb
CFCS vurderer på nuværende tidspunkt, at der ikke er mange myndigheder og virksomheder i DK, som er påvirket negativt af angrebet. Enkelte myndigheder er forsøgt ramt, men indtil videre er alle forsøg fanget og imødegået. CFCS følger sagen tæt.


28-06-2017
Større ransomware-kampagne pågår
Danske myndigheder har i dag arbejdet med at undersøge det internationale cyberangreb, som er omtalt i flere medier. Arbejdet pågår.


01-06-2017
Trusselsvurdering: Truslen fra hackerværktøjer mod Windows styresystemer
CFCS varsler om, at fremkomsten af nye hackerværktøjer mod Windows styresystemer, vil medføre en øget risiko for, at virksomheder eller myndigheder, som anvender disse styresystemer, bliver inficeret med malware.


16-05-2017
Vejledning om WannaCry ransomware-kampagne
CFCS har undersøgt det konkrete angreb og giver i vejledningen en række anbefalinger til, hvad man gør, hvis organisationen er blevet angrebet


13-05-2017
CFCS varsler om WannaCry ransomware kampagne
CFCS varsler i trusselsvurdering om verdensomspændende WannaCry ransomware-kampagne, som forsøger at inficere sårbare Microsoft Windows systemer.


23-04-2017
Udenlandsk aktør spionerer mod danske myndigheder
Danske myndigheder og virksomheder er truet af spionage via internettet. Ny rapport beskriver, hvordan en udenlandsk statslig aktør har forsøgt og til dels lykkedes med at kompromittere en e-mail-tjeneste indenfor Forsvarsministeriets myndighedsområde.


31-03-2017
Zero-day sårbarhed i ikke-supporterede Microsoft Windows IIS 6.0 webservere
CFCS varsler i trusselsvurdering om ny sårbarhed i webservere, som er baseret på Windows Server 2003 R2 eller Windows XP Professional.”


23-03-2017
Trusselsvurdering: Zero-day sårbarhed i Cisco-servere kan udnyttes via Telnet
CFCS varsler i trusselsvurdering om ny sårbarhed i visse Cisco-servere med IOS-software. Sårbarheden kan udnyttes via åbne Telnet-forbindelser.


13-03-2017
The Danish maritime sector is exposed to cyber threats
In a new assessment, Centre for Cyber Security analyses the cyber threats that particularly the commercial businesses in the maritime sector are exposed to. Old threats such as smuggling and theft are increasingly becoming cyber-enabled.


06-03-2017
Outsourcing – hvem har ansvaret?
Center for Cybersikkerhed sætter fokus på udfordringerne med uklare aftaler mellem it-leverandør og kunde. Det sker med baggrund i en hændelse, hvor hackere udnyttede svagheder hos to it-hostingfirmaer og skaffede sig adgang til kundernes netværk.


27-02-2017
Overbelastningsangreb truer tilgængeligheden af teletjenester
Trusselsvurderingsenheden ved Forsvarets Efterretningstjenestes Center for Cybersikkerhed udgiver i dag en ny vurdering af cybertruslen mod den danske telesektor. Truslen kommer især fra cyberkriminalitet og cyberspionage.


08-02-2017
Hackere angriber Danmark for at spionere og begå kriminalitet
Center for Cybersikkerhed udgiver i dag sin årlige nationale trusselsvurdering. De største trusler mod danske myndigheder og virksomheder kommer fra cyberspionage og cyberkriminalitet.


12-01-2017
Syv trin til et effektivt cyberforsvar og håndtering af angreb
‘Cyberforsvar der virker’ er en klar praksisanvisning i robust cybersikkerhed. Budskabet er bl.a., at et effektivt cyberforsvar i en organisation ikke kan klares med tekniske løsninger alene, men også kræver handlingsplaner og forankring i ledelsen.


Pressekontakt

Pressen kan
henvende sig
til pressevagten på telefon
+45 2016 0593