Spring til indhold Spring til søgning på Forsvaret.dk Spring til højrebar

Indholdsområde

 
2016 

  -  

    


09-12-2016
Center for Cybersikkerhed i stor NATO-øvelse
For at træne håndteringen af avancerede cyberangreb, deltog Center for Cybersikkerhed sidste uge i NATO-øvelsen Cyber Coalition 2016. Øvelsen er en fast del af det eksisterende NATO-samarbejde.


03-12-2016
Center for Cybersikkerhed afholdt hackerkonkurrence på DTU
Den 25-26. november afholdt FE's Center for Cybersikkerhed en hackerkonkurrence for studerende på DTU. Eventet gav de studerende mulighed for at afprøve deres evner inden for it-sikkerhed samt få større kendskab til centerets opgaver.


02-12-2016
Ingen tegn på at DSL-cyberangreb i Tyskland spreder sig til Danmark
Omkring 900.000 kunder hos Deutsche Telecom i Tyskland oplevede i denne uge midlertidigt at miste deres internetforbindelse. CFCS ser ingen tegn på, at angrebene har spredt sig til Danmark.


01-12-2016
Hackere fra udlandet truer dansk forskning
En ny trusselsvurdering fra Center for Cybersikkerhed beskriver truslen fra fremmede stater mod dansk offentlig forskning. Forskningsresultater og infrastruktur er interessant for andre nationer, og forskningsmiljøerne er meget sårbare for cyberangreb.


19-10-2016
Cyber Europe 2016 - en fælles styrke
Hvordan forbereder man sig på malware, der sletter alle servere på sin vej og lammer hele den europæiske infrastruktur? Eller på droner, der lander på tagene af datacentre og zapper køleanlæg og datakapacitet? Svaret er: Man øver sig.


11-10-2016
På jagt efter Danmarks skarpeste it-talenter
Det kræver et specielt mindset og mere end et gennemsnitligt kompetencesæt at arbejde med de cybertrusler, der truer det danske samfund. CFCS er derfor konstant på udkig efter nye talenter til at opdage fremmede staters hackere og imødegå cyberangreb.


02-10-2016
Undersøgelsesrapport: Når Danmark sover – fjendtlig opmarch på usikre servere
En ny rapport fra Center for Cybersikkerhed beskriver detaljeret, hvordan seks danske virksomheder og myndigheder blev udsat for cyberangreb af det, der vurderes at være en statsstøttet aktør.


29-09-2016
Pentesternes top fem
Sikkerhedsfirmaet Praetorian har på basis af 100 penetrationstests opstillet en liste over de fem mest effektive angrebsmetoder, der lod dem tage kontrol over et netværk. Ingen af dem involverede exploits.


26-09-2016
Passwordvejledning - til hele organisationen
Passwords er i mange tilfælde nemme at få fat i og bryde, og udgør derfor en af hackernes mest anvendte angrebsmetoder.


16-09-2016
I kapløb med opdatering og 0-dags-sårbarheder
I løbet af sidste uge er over halvtreds 0-dags sårbarheder blevet rapporteret i alt lige fra Apple-produkter til SCADA-løsninger og sikkerhedsprogrammer fra Zeroday Initiative. Det er derfor vigtigere end nogensinde at opdatere sine systemer.


30-08-2016
CFCS skal ruste revisorer mod cyberkrig og industrispionage
På årets konference for it-revisorer, Sikkerhed og Revision 2016, er temaet Megatrends - herunder revisionsbranchens rolle som mål for cyberspionage og internettrusler.


18-08-2016
Trusselsvurdering: Sårbarheder i Cisco firewalls
CFCS varsler i en ny trusselsvurdering om sårbarheder i visse typer af Cisco firewalls


09-08-2016
”QuadRooter” gør Android-enheder sårbare
CFCS varsler i trusselsvurdering om sårbarheder i Android-baserede smartphones og tablets, som benytter processorchips fra Qualcomm. Sårbarhederne betyder, at en aktør - via en app med ondsindet kode - kan opnå fuld kontrol med enheden.


21-07-2016
Hjemmesider, som benytter CGI-scripts, kan være sårbare overfor kompromittering
CFCS varsler i trusselsvurdering om en sårbarhed, som gør det muligt for en angriber at kompromittere hjemmesider, som benytter CGI-scripts. CFCS har set scanninger efter sårbare hjemmesider, efter sårbarheden blev offentliggjort.


04-07-2016
Ny underretningsordning for virksomheder og myndigheder i tilfælde af cyberangreb
Fra 1. juli 2016 vil oplysninger fra offentlige myndigheder og private virksomheder om cybersikkerhedshændelser ikke være underlagt aktindsigt, såfremt de afgives til Center for Cybersikkerhed som led i en ny underretningsordning.


01-07-2016
Ny lov styrker informationssikkerheden hos de danske teleudbydere
Den 1. juli 2016 træder den nye lov om net- og informationssikkerhed i telesektoren i kraft. Det betyder bedre informationssikkerhed og nye muligheder for at styrke den danske teleinfrastruktur.


29-06-2016
Trusselsvurdering: Hackere scanner danske myndigheder og virksomheder for it-sårbarheder
En ny trusselsvurdering fra Center for Cybersikkerhed advarer om, at fremmede stater scanner it-systemer i Danmark for at installere bagdøre i systemer, der kan bruges til senere koordinerede angreb.


01-06-2016
Center for Cybersikkerheds beretning for 2015
Forsvarets Efterretningstjenestes Center for Cybersikkerheds beretning for 2015 giver et indblik i centerets aktiviteter i løbet af året. Centeret har i 2015 styrket det strategiske fokus på de mest avancerede cyberangreb og har oprettet tre nye enheder.


31-05-2016
Tilsynet med Efterretningstjenesternes årsredegørelse 2014 og 2015
Tilsynet med Efterretningstjenesterne har i dag publiceret sin årsredegørelse om tilsynet med Forsvarets Efterretningstjenestes Center for Cybersikkerhed.


30-05-2016
Cybervurdering: Truslen fra VPN-funktionalitet i Cisco firewalls og routere
Center for Cybersikkerhed har udgivet en cybervurdering om en VPN-sårbarhed i Cisco firewalls og routere. FE anbefaler, at alle myndigheder og virksomheder med Cisco-baserede VPN-løsninger undersøger behovet for sikkerhedsopdateringer.


27-05-2016
Cybersikkerhed på Folkemødet 2016
Center for Cybersikkerhed er inviteret til at fortælle om cybertruslen og cybersikkerhed ved flere arrangementer på Folkemødet 2016. Se nedenfor, hvor du finder os.


19-05-2016
Reducér risikoen for ransomware
Stadigt flere, herunder danske virksomheder og myndigheder, bliver ramt af ransomware, som forhindrer eller begrænser ofrets adgang til egne it-systemer og data. Center for Cybersikkerhed har netop opdateret sin vejledning om ransomware.


13-05-2016
Ny vurdering af cybertruslen mod forsvars- og aerospaceindustrien
Trusselsvurderingsenheden ved Center for Cybersikkerhed har netop udgivet en vurdering af cybertruslen mod forsvars- og aerospaceindustrien i Danmark. Vurderingen viser, at der er en meget høj trussel fra cyberspionage mod denne industri.


27-04-2016
God logning øger dine muligheder for at opdage og analysere et cyberangreb
Center for Cybersikkerhed har i den senere tid set, hvordan organisationer er blevet ramt af cyberangreb, hvor vigtige logs ikke var til rådighed til at analysere angrebet. Ny vejledning kommer med anbefalinger til arbejdet med logning.


15-04-2016
Cyberforsvar handler mest af alt om personer og processer
I går stod Computerworld i spidsen for Computerworld Summit 2016, der satte fokus på nye trends inden for blandt andet digital innovation og sikkerhed.


08-04-2016
Center for Cybersikkerhed bidrager til ny antologi fra Det Kriminalpræventive Råd
Det Kriminalpræventive Råd har i dag udgivet antologien ”Når forbrydelser bliver digitale”, som handler om cybercrime, cyberspionage og cybersikkerhed. Chef for Center for Cybersikkerhed, Thomas Lund-Sørensen, har bidraget med artikel om cyberspionage.


06-04-2016
Cybervurdering: Android-sårbarheden Stagefright
Trusselsvurderingsenheden ved Center for Cybersikkerhed har udgivet en cybervurdering om Android-sårbarheden kaldet Stagefright. Anledningen er, at der 30. marts 2016 blev offentliggjort et nyt ’proof of concept’ på udnyttelse af sårbarheden.


11-03-2016
NSM: 9 ud af 10 it-angreb kunne være undgået, hvis 4 enkle råd var blevet fulgt
Norske myndigheder og virksomheder bliver udsat for cyberangreb og hacking fra andre stater. De fleste angreb kunne være undgået, hvis 4 enkle råd var blevet fulgt, oplyser Nasjonal Sikkerhetsmyndighet (NSM). CFCS anbefaler de samme råd.


26-02-2016
Minimér risikoen ved cyberangreb med sikkerhedsopdateringer
På det sidste har vi set eksempler på tekniske sårbarheder i applikationer og operativsystemer, som kan medføre alvorlige cyberangreb. Processer for it-sikkerhed og sikkerhedsopdateringer er afgørende for at minimere risikoen ved cyberangreb.


19-02-2016
Pas på dine data: Cyberaktivisme sker ikke kun som DDoS eller defacement af hjemmesider
På det seneste er der set en række eksempler på cyberaktivister, som offentliggør eller truer med at offentliggøre følsomme oplysninger som led i deres kampagne. Center for Cybersikkerhed har en køreplan for, hvordan du passer på dine data.


10-02-2016
Center for Cybersikkerhed speeddater studerende
I dag kan du møde repræsentanter for Center for Cybersikkerhed, når vi deltager i årets ’Synergy’-event på DTU.


04-02-2016
Trusselsvurderingsenheden holder oplæg på konferencen ’It-sikkerhed 2016’
Cybertruslen mod Danmark er høj, men der er meget som myndigheder og virksomheder kan gøre for at beskytte sig mod angreb. Det fortalte chefen for Trusselsvurderingsenheden på it-sikkerhedskonferencen ”It-sikkerhed 2016”.


01-02-2016
Kender du din organisations sikkerhedsniveau i forhold til supply chain threats?
Den seneste tids eksempler på alvorlige brister i flere sikkerhedsfirmaers produkter understreger, at det er vigtigt, at din organisation har afstemt it-sikkerhedsniveauet i forhold til supply chain threats.


21-01-2016
Phishing uden fangst - Udenrigsministeriet under angreb
Gennem syv måneder var Udenrigsministeriet sidste år under angreb fra en hackergruppe, der med phishing-e-mails forsøgte at få adgang til ministeriets systemer.


15-01-2016
Cyberspionage mod danske virksomheder
Center for Cybersikkerhed ved FE løfter i ny rapport sløret for konkret cyberangreb mod to danske virksomheder.


12-01-2016
Fællesnordiske anbefalinger skal styrke informationssikkerheden i telenettene
Center for Cybersikkerhed har sammen med de øvrige nordiske telemyndigheder udarbejdet en række anbefalinger til styrkelse af informationssikkerheden i telenettene.


06-01-2016
Danske interesser truet af cyberspionage
En ny trusselsvurdering fra Center for Cybersikkerhed viser tydeligt, hvorfor danske virksomheder og myndigheder bør tage it-sikkerhed alvorligt.


Pressekontakt

Pressen kan
henvende sig
til pressevagten på telefon
+45 2016 0593