Spring til indhold Spring til søgning på Forsvaret.dk Spring til højrebar

Indholdsområde

 
 
 

FE styrker arbejdet med teknologi, data og AI 

Forsvarets Efterretningstjeneste har ansat en data, tech og AI-profil med en imponerende erfaring til at stå i spidsen for opbygningen af en ny sektor i tjenesten med fokus på teknologi, data og AI.

17-08-2020 - kl. 18:21
Formålet med den nye sektor er at styrke implementeringen af teknologi, data og AI på strategisk niveau i FE samt at bringe FE markant fremad i arbejdet med at benytte AI i opgaveløsningen.

Den nyansatte chef, Carmine Gioia, kommer fra en stilling som COO, Data & Head of Group Data Management Office i Nordea og har de seneste 15 år været tilknyttet Massachusetts Institute of Technology indenfor forskning og undervisning. Han indtræder i FE’s øverste ledelse med reference til chefen for FE, Lars Findsen.

”Jeg er meget glad for, at det er lykkedes at hente en velanset kapacitet som Carmine til FE til at stå for opbygningen af en af grundstenene i tjenestens fremtidige virke, nemlig videreudviklingen af arbejdet med data, teknologi og ikke mindst AI. Det er afgørende for løsningen af FE’s opgaver, at vi hele tiden opdaterer og tilpasser fokus og samtidigt formår at rekruttere landets skarpeste hjerner,” siger Lars Findsen om ansættelsen.

Carmine Gioia tiltræder stillingen som chef for Teknologi, Data og AI den 1. september 2020.

Pressevagt

Eventuelle spørgsmål kan rettes til Forsvarsministeriets Efterretningstjeneste pressevagt
- tlf. 20 16 05 93