Spring til indhold Spring til søgning på Forsvaret.dk Spring til højrebar

Hovedmenu

Menu

 
 
 

FE sender unge it-talenter ud på en fysisk og digital skattejagt

Indholdsområde

 
 
 

FE sender unge it-talenter ud på en fysisk og digital skattejagt 

Forsvarets Efterretningstjeneste (FE) skal igen i år bruge Danmarks stærkeste it-talenter til det danske cyberlandshold. Derfor lyder startskuddet i dag til FE’s ”cyberhunt”, der er en digital og fysisk skattejagt.

04-02-2019 - kl. 06:00
Formålet med jagten er at finde de 10 it-talenter mellem 15 og 25 år, som besidder netop de tekniske kundskaber og det gå-på-mod, der skal til, for at blive en del af det danske cyberlandshold 2019. Jagten indledes med en ”skattejagt”, for de unge mænd og kvinder skal – inden de kan komme i betragtning til cyberlandsholdet – selv jage opgaver, som de skal løse på nettet for at komme videre til udtagelsen.

Med udgangspunkt i et Danmarkskort på cyberlandsholdet.dk skal nysgerrige it-talenter jage en række plakater, som er placeret rundt om i Danmark. Plakaterne indeholder de nødvendige informationer for at komme videre i konkurrencen. Ved at deltage i cyberhunten konkurrerer deltagerne både om en plads på cyberlandsholdet, men man kan også dyste om at være dén, som samler flest point på det officielle scoreboard på cyberlandsholdet.dk.

Cyberhunt åbner de unges øjne for it-sikkerhed
”Cyberlandsholdet har stor betydning for FE og for Danmark. Det er en super måde at fange de unges interesse for it-sikkerhed. Vi har brug for, at flere unge it-talenter vil arbejde med itsikkerhed og digital beskyttelse af vores land, og vi ved, at events som cyberlandsholdet er med til at åbne de unges øjne for it-sikkerhed som karrierevej. Så derfor samler vi igen i år et cyberlandshold for Danmark,” siger chef for Forsvarets Efterretningstjeneste, Lars Findsen.

Kampagnen er landsdækkende, og onlineopgaverne vil være aktive fra i dag og frem til den 17. marts 2019. Herefter vil de kandidater, som med størst succes og kreativitet har løst opgaverne, blive samlet til en boot camp i løbet af foråret. På boot campen vil kandidaternes it-kundskaber og samarbejdsevner blive sat på prøve, og efter campen sætter FE det endelige cyberlandshold, der skal dyste i Bukarest til oktober.

"Jeg er meget imponeret over den måde, som deltagerne fra sidste år gik til opgaverne på. Vi så et stort engagement og gå-på-mod både i konkurrencerne, socialt og i forhold til det at samarbejde. Jeg håber naturligvis, at vi ser et lige så stort engagement og teknisk niveau fra deltagerne, som vi så sidste år,” siger Michael Dyrmose, landstræner for Cyberlandsholdet.

Det er tredje gang, at FE stiller et landshold til det årlige europæiske cybermesterskab, hvis formål er at sætte fokus på det stigende behov for at uddanne specialister til at arbejde med itsikkerhed.

Læs mere om de tidligere cyberlandshold på FE's hjemmeside.

For yderligere informationer kan FE Kommunikation kontaktes på 20 16 05 93.

Pressevagt

Eventuelle spørgsmål kan rettes til pressevagt på tlf. 20 16 05 93 eller FEkommunikation@fe-ddis.dk