Spring til indhold Spring til søgning på Forsvaret.dk Spring til højrebar

Indholdsområde

 
 
 

FE sender cyberlandshold til mesterskab i Malaga 

I dag rejser det danske cyberlandshold til Spanien, hvor holdet skal dyste i European Cyber Security Challenge. Chefen for Forsvarets Efterretningstjeneste, Lars Findsen, mødes med holdet inden afrejse.

30-10-2017 - kl. 08:00
Forløbet startede op i maj, hvor uddannelsesinstitutionerne skulle indstille de dygtigste studerende inden for it-sikkerhed. Nu, næsten et halvt år senere, to tekniske udskillelsestest, en holddag og deltagelse i en masse online it-konkurrencer, er holdet sat og klar til at dyste.

Og i dag drager Alice, Carl, Hussain, Jannek, Mads, Markus, Mathias, Morten, Nicolai og Tobias sammen med Forsvarets Efterretningstjeneste (FE) mod European Cyber Security Challenge (ECSC) i Malaga, hvor angreb og forsvar af it-systemer samt en masse tekniske opgaver venter dem.

Inden holdet senere i dag skal mod lufthavnen, vil chefen for Forsvarets Efterretningstjeneste, Lars Findsen, møde holdet til morgenmad, få sendt dem godt afsted og ønske dem held og lykke til mesterskabet. For Lars Findsen er der ikke tvivl om, at det er nødvendigt at få et endnu større fokus på det behov, der er for at uddanne flere it-eksperter i Danmark.

”Danmark har brug for masser af it-specialister nu og i fremtiden. Kun ved at uddanne specialister inden for it kan vi som samfund opnå fuldt udbytte af det kæmpe potentiale, der ligger i den rivende teknologiske udvikling. Og mindst lige så vigtigt; vi kan sikre, at vi har it-kompetencer nok til at kunne beskytte os bedst muligt mod de sårbarheder, som også ligger i den teknologiske udvikling. For cybertruslen mod Danmark er meget høj. Det er derfor, at Forsvarets Efterretningstjeneste i samarbejde med danske uddannelsesinstitutioner har stillet et cyberlandshold. Ved at deltage i cybermesterskaberne kan vi anspore unge mennesker til at søge en karriere inden for it. Det gavner både Danmark som nation - og FE,” siger Lars Findsen, chef for Forsvarets Efterretningstjeneste.

De ti cyberlandsholdsdeltagere er med stor bravour kommet igennem de it-tekniske tests, som FE har udsat dem for, og efter at have klaret flere tekniske online-konkurrencer som hold, har FE stor tiltro til deres præstationer i Malaga.

”Danmark stiller med et stærkt hold, som har en god bredde inden for de faglige områder, der er brug for. De er alle både dygtige og ekstremt engagerede, så jeg har stor forhåbning om, at holdet når langt til cybermesterskabet,” siger Michael Dyrmose fra FE, som er landsholdstræner for cyberlandsholdet.

Cybermesterskabet er et såkaldt CTF (Capture The Flag) og består af flere delelementer, herunder en it-dyst i 'Jeopardy'-stil og en dyst, hvor to hold skal angribe hinanden samt forsvare eget netværk. Mesterskabet tester cyberlandsholdenes evner inden for blandt andet reverse engineering, network sniffing, protokolanalyse, programmering, kryptologi, netværkssikkerhed og mobilsikkerhed.

I alt 15 lande dyster i ECSC. Udover Danmark deltager Cypern, Estland, Grækenland, Irland, Italien, Liechtenstein, Norge, Rumænien, Schweiz, Spanien, Storbritannien, Tjekkiet, Tyskland og Østrig.

ECSC 2017 begynder den 30. oktober og slutter den 2. november i Malaga i Spanien.

For yderligere oplysninger kan FE's pressevagt kontaktes på 20 16 93 05 (ikke sms) eller på mail fekommunikation@fe-ddis.dk

Pressevagt

Eventuelle spørgsmål kan rettes til Forsvarsministeriets pressevagt
- tlf. 72 81 04 00