Spring til indhold Spring til søgning på Forsvaret.dk Spring til højrebar

Hovedmenu

Menu

 
 
 

FE støtter op om europæisk cybermesterskab

Indholdsområde

 
 
ECSC logo
 

FE støtter op om europæisk cybermesterskab 

10 unge og dygtige it-talenter. Det er, hvad Forsvarets Efterretningstjeneste leder efter til det cyberlandshold, der igen i år skal forsvare Danmarks ære under European Cyber Security Challenge (ECSC).

European Cyber Security Challenge (ECSC) er et europæisk initiativ fra ENISA, Den Europæiske Unions Agentur for Net- og Informationssikkerhed. Mesterskaberne skal blandt andet øge bevidstheden om behovet for større cybersikkerhed og viden om de trusler, som findes i det virtuelle miljø. Et af formålene er ligeledes at opfordre unge mennesker til at søge en karriere inden for it. FE har siden 2017 stillet med et dansk cyberlandshold til ECSC, for det er et initiativ, som Forsvarets Efterretningstjeneste med glæde støtter op om.

”Cybertruslen er stor, og den bliver kun større. Danmark har brug for, at flere unge mennesker bliver knalddygtige til it-sikkerhed. Vi i FE bakker op om cybermesterskaberne, for det er en spændende måde at lære om it-sikkerhed på. Forhåbentlig kan mesterskaberne få flere unge til at søge en karriere inden for it - og vi håber selvfølgelig på at modtage jobansøgninger fra nogle af dem,” siger Lars Findsen, chef for Forsvarets Efterretningstjeneste.

Cybermesterskaberne løber traditionelt set over fire dage, hvor der udover cybermesterskabet også er sat tid af til at netværke og sparre med it-talenter fra Europa.

Cybermesterskabet tester cyberlandsholdenes evner inden for blandt andet reverse engineering, network sniffing, protokolanalyse, programmering, kryptologi, netværkssikkerhed og mobilsikkerhed.

Forsvarets Efterretningstjeneste udvælger op til 10 deltagere til cyberlandsholdet, ligesom tjenesten også stiller med landsholdstræner samt flere boot camp med træning og spændende oplæg for deltagerne. Udvælgelsen foregår på baggrund af ansøgernes it-faglighed samt ENISA's regler, herunder krav til deltagernes alder og statsborgskab. Alle ansøgere til det danske landshold vil skulle igennem en online it-test. Herefter vil et antal deltagere gå videre til en ny test, inden det endelige hold sættes.
Sidst opdateret 02-02-2019 - kl. 14:58

Pressevagt

For yderligere oplysninger kan FE's pressevagt kontaktes på 20 16 93 05 (ikke sms) eller på mail fekommunikation@fe-ddis.dk