Spring til indhold Spring til søgning på Forsvaret.dk Spring til højrebar

Indholdsområde

 
Viden om 
Lamper med lys hænger ned fra loftet

Åbenhedstiltag 

FE har i de seneste år haft fokus på indsatsen omkring tjenestens åbenhed. Det har været i erkendelse af, at det er nødvendigt at øge offentlighedens kendskab til tjenestens opgaver og arbejdsvilkår samt vores værdi for det danske samfund.


FE lægger stor vægt på at efterleve og videreudvikle de kriterier, som Udvalget vedrørende Efterretningstjenesterne (Kontroludvalget) har opstillet i deres beretninger om øget åbenhed for tjenesten.


FE har derfor brugt de konkrete initiativer, tiltag samt vejledninger, der er beskrevet i Kontroludvalgets beretninger, som rettesnor for vores åbenhed.


Generelt om åbenhedstiltag
FE oprettede en hjemmeside i 2004, der løbende har fået opdateret layout og indhold. Hjemmesiden indeholder information om tjenestens opgaver og vilkår, organisation, sikkerhedsforhold, egne publikationer, onlinerekruttering, historisk arkiv samt ikke mindst rapporteringer og beskrivelser vedrørende efterretningsproduktionen.


Akademisk samarbejde

FE deltager i sikkerhedspolitiske møder og konferencer, herunder på universiteterne, ligesom vi selv afholder seminarer med dele af det akademiske miljø.


FE har i de seneste år været engageret i og bidraget med indlæg ved danske og internationale konferencer og seminarer. FE har bl.a. givet et indlæg på et seminar om efterretningstjenestens vidensproduktion samt et indlæg på en konference om situationen i Somalia og dens betydning for pirateri, begge på Københavns Universitet.Åbne produkter

FE udarbejder efter behov ikke-klassificerede situations- og trusselsvurderinger, der offentliggøres på hjemmesiden. Det sker specielt i forbindelse med Folketingets drøftelser og beslutningsforslag for udsendelse af danske militære styrker til internationale operationer samt i forbindelse med indgåelse af forsvarsforlig.

Derudover offentliggør vi hvert år i tredje kvartal en årlig efterretningsmæssig risikovurdering, der indeholder en aktuel vurdering af forhold i udlandet af betydning for Danmarks sikkerhed.


Indsatsen er tilpasset den aktuelle situation og den mediemæssige interesse, men også de ressourcer, der rimeligvis kan tillades at blive taget fra vores primære opgaveløsning. Kontroludvalget giver ligeledes udtryk for, at hovedvægten i FE’s virksomhed bør forblive udarbejdelse af rapportering baseret på lukkede kilder og på materiale fra samarbejdspartnere.

Sidst opdateret 28-02-2013 - kl. 12:27

Interne links

Eksterne links