Spring til indhold Spring til søgning på Forsvaret.dk Spring til højrebar

Indholdsområde

 
Tidligere lokaliteter 

Tidligere lokaliteter 

Vennerslund
Ved kapitulationen i 1945 havde tyskerne efterladt sine anlæg til aflytning og pejling af allieret radiokommunikation. Med dette materiel som grundlag blev den danske elektroniske efterretningstjeneste startet officielt i 1948.

Hovedkvarteret blev oprettet i den herskabelige ejendom "Vennerslund" på Strandvejen nord for København. Blandt tjenestens ansatte blev stedet dog blot kaldet "Villaen".

Den tekniske udvikling og væksten i opgaver gjorde efterhånden ”Villaen” for lille, og i 1957 indviedes det nye hovedkvarter "Sandagergård" på Sydamager.

Skjult bag høje træer og tæt bevoksning lå den herskabelige ejendom "Vennerslund" lige ud til Strandvejen nord for København Kioskens udvalg i "Villaen" bestod primært af cigaretter, tandpasta, barbercreme og barberskrabere, hvilket nok antyder de lange arbejdsdage dengang.
Billede til venstre: Skjult bag høje træer og tæt bevoksning lå den herskabelige ejendom "Vennerslund" lige ud til Strandvejen nord for København.  Billede til højre: Kioskens udvalg i "Villaen" bestod primært af cigaretter, tandpasta, barbercreme og barberskrabere, hvilket nok antyder de lange arbejdsdage dengang.


Indhentningsstation på Bornholm
Fra starten af 1960'erne indtil januar 2012 havde FE til huse ved Nordfyret i Dueodde, men FE's aktiviteter på Bornholm går helt tilbage til 1948 i en træhytte uden for Åkirkeby.

Læs nyheden om beslutningen for at lukke indhentningsstationen.

I forgrunden ses det oprindelige gamle nordfyr ved Dueodde fra 1879. Det karakteristiske hvide tårn er ikke længere i brug efter nedlæggelsen af lyttestationen i januar 2012.
Billede til venstre: I forgrunden ses det oprindelige gamle nordfyr ved Dueodde fra 1879. Billede til højre: Det karakteristiske hvide tårn er ikke længere i brug efter nedlæggelsen af lyttestationen i januar 2012.
Sidst opdateret 28-02-2013 - kl. 11:32

Interne links