Spring til indhold Spring til søgning på Forsvaret.dk Spring til højrebar

Indholdsområde

 
 
 

Forsvarets Efterretningstjeneste på Kulturnat 2018 

Kig forbi Forsvarsministeriet og hør Forsvarets Efterretningstjeneste fortælle om 50-året for Warszawapagtens invasion af Tjekkoslovakiet. Center for Cybersikkerhed vil også vise, hvordan usikre systemer kan hackes – og hvordan du kan undgå det.

12-10-2018 - kl. 15:10
I år det 50 år siden, at Warszawapagten invaderede Tjekkoslovakiet. Se og hør historien om Forsvarets Efterretningstjenestes indsats under invasionen, om indhentningsmetoder og efterretningsanalyse.

Vi udstiller blandt andet krypteringsmaskiner og en lille video, hvor Uffe Ellemann-Jensen også optræder. Han var efter eget udsagn kilde for FE i Østeuropa dengang. Der bliver trukket tråde op til nutiden, for der er mange ligheder med arbejdet i dag - men selvfølgelig også forskelle, især fordi internettet ikke fandtes dengang.

Vi udstiller desuden en Enigma-krypteringsmaskine fra 2. Verdenskrig og viser, hvordan den virker. Med forbillede i Enigma fremstillede Sovjetunionen i øvrigt en kryptomaskine, der også kan ses på udstillingen.

Nogle af FE’s it-specialister fra Center for Cybersikkerhed kommer og demonstrerer, hvordan usikre systemer kan hackes, og hvordan man kan beskytte sig mod netop dette.

Pressevagt

Eventuelle spørgsmål kan rettes til pressevagt tlf. 20 16 05 93