Spring til indhold Spring til søgning på Forsvaret.dk Spring til højrebar

Indholdsområde

 
 
 

CFCS skal ruste revisorer mod cyberkrig og industrispionage 

På årets konference for it-revisorer, Sikkerhed og Revision 2016, er temaet Megatrends - herunder revisionsbranchens rolle som mål for cyberspionage og internettrusler.

30-08-2016 - kl. 14:00
Forsvarets Efterretningstjenestes Center for Cybersikkerhed (CFCS) deltager som taler på konferencen og fokuserer i et af sine spor på, hvilke farer der kan true branchen.

"Det er et vilkår i dag, at højteknologiske virksomheder er mål for industrispionage, og det er en trussel som virksomheder skal have med i deres risikovurdering.It-revisoren spiller hér en aktiv rolle i at sikre, at de relevante cybertrusler er med i virksomhedens risikovurderinger og beredskabsplaner", siger afdelingschef Thomas Kristmar, der er en af CFCS’ talere på konferencen.

"På sikkerhedsfronten har revisionsbranchen naturligt nok været optaget af kundernes rettighedsstyring, standarder og krav, men der er en tendens til, at angriberne også går efter underleverandører til virksomheder. I det lys, er konsulentvirksomheder og it-revisorer selv et muligt mål for angreb. Derfor bør branchen også se indad og vurdere, om de beskytter kundernes informationer tilstrækkeligt".

 

Cyber bliver et nyt domæne i militære konfrontationer

Et andet af CFCS’ spor på konferencen er cyberdomænets rolle i tilfælde af krig. Selv om revisorhvervet ikke traditionelt knyttes til krigens frontlinjer, vil et målrettet angreb fra fjendtlige stater udmærket kunne starte med at lamme de samfundsvigtige systemer. Det stiller øgede krav til it-beredskabet.

"Fjendtlige stater opbygger kontinuerligt kapacitet inden for andre landes infrastruktur. Et kompromitteret revisionssystem kan her bruges til at bombardere Danmark på de indre linjer med nettrafik", siger den cyberekspert, som CFCS sender til konferencen.

Opmærksomhed om cyberkrig er specielt relevant i denne tid, hvor NATO for nyligt har anerkendt cyberområdet som militærdomæne på højde med krig til vands, lands og i luften.        

Sikkerhed & Revision 2016 afholdes 1-2. september på Scandic Copenhagen, find programmet på: http://www.fsr.dk/sikkerhed

Nyheder

09-12-2016 kl. 09:46
For at træne håndteringen af avancerede cyberangreb, deltog Center for Cybersikkerhed sidste uge i NATO-øvelsen Cyber Coalition 2016. Øvelsen er en fast del af det eksisterende NATO-samarbejde.
03-12-2016 kl. 09:00
Den 25-26. november afholdt FE's Center for Cybersikkerhed en hackerkonkurrence for studerende på DTU. Eventet gav de studerende mulighed for at afprøve deres evner inden for it-sikkerhed samt få større kendskab til centerets opgaver.
02-12-2016 kl. 13:40
Omkring 900.000 kunder hos Deutsche Telecom i Tyskland oplevede i denne uge midlertidigt at miste deres internetforbindelse. CFCS ser ingen tegn på, at angrebene har spredt sig til Danmark.

Pressevagt

Eventuelle spørgsmål kan rettes til Center for Cybersikkerheds pressevagt på telefon 20 16 05 93 (ikke per sms).