Spring til indhold Spring til søgning på Forsvaret.dk Spring til højrebar

Indholdsområde

 
Viden om 
Seminar
Seminar (Foto: fmn.dk)

Akademisk samarbejde 

FE deltager i sikkerhedspolitiske møder og konferencer, og vi afholder seminarer med dele af det akademiske sikkerhedspolitiske miljø.


For mange medarbejdere i FE indgår det som et naturligt led i arbejdet at følge med i forskning og debat inden for vedkommendes fagområde. Ved personlig deltagelse i møder og konferencer styrker den enkelte FE-medarbejder samtidig sin uddannelse og vidensopbygning.

Sikkerhedspolitiske seminarer
Siden 1998 har FE afholdt seminarer i en form, hvor FE har mulighed for at fremlægge sine vurderinger i en lukket kreds af akademiske eksperter og FE-analytikere. Det foregår med indlæg og diskussion omkring et sikkerhedspolitisk emne, hvor bl.a. hypoteser og fremtidige scenarier kan afprøves.


Deltagerne er inviteret ud fra en faglig baggrund og ikke ved en generel, åben invitation. Seminarerne er af ½-1 dags varighed. FE gennemfører 3-6 seminarer årligt. 


Åbenhedsfilosofien omkring seminarerne er de såkaldte "Chatham House Rules". Det betyder, at deltagerne må anvende den viden, som mødet giver, men ikke citere fra indlæg på mødet. Derfor kan FE ikke offentliggøre indlæg, deltagernavne eller indhold af diskussionen. Det vil underminere selve tankegangen bag seminarerne, og i praksis føre til censur fra både FE og forskernes side.

Indlæg ved eksterne arrangementer
FE deltager af og til med indlæg i åbne møder og konferencer, arrangeret af forsknings- og uddannelsesinstitutioner på det sikkerhedspolitiske område.
Sidst opdateret 19-06-2015 - kl. 15:19

Interne links

Eksterne links