Spring til indhold Spring til søgning på Forsvaret.dk Spring til højrebar

Hovedmenu

Menu

 
 
 

Dansk cyberlandshold dystede i Malaga

Indholdsområde

 
 
Cyberlandshold 2017
Cyberlandsholdet 2017. 

Dansk cyberlandshold dystede i Malaga 

Danmark deltog for første gang i 2017 i cybermesterskabet European Cyber Security Challenge. Mesterskabet handler om at få unge mennesker til at uddanne sig inden for it-sikkerhed og dermed beskytte nationer mod de vedvarende og store cybertrusler.

I oktober 2017 dystede 15 hold i European Cyber Security Challenge – eller EM i it-sikkerhed, som det mere mundret kan kaldes. Konkurrencen fandt sted i Malaga i Spanien, hvor scenen var sat med computere, monitorer, keyboards, it-bøger og ledninger i alle afskygninger. Alle holdene havde forberedt sig på de opgaver, som skulle være en del af mesterskaberne: Attack/Defense, hvor holdene skal angribe hinandens servere og forsvare deres egen, it-opgaver præsenteret i Jeopardy-stil samt opgaver inden for hardware. Det danske cyberlandshold dystede med sved på panden og fik en 8. plads i et skarpt felt af dygtige it-talenter fra Europa.

Fokus på it-sikkerhed
Op til cybermesterskaberne samarbejdede FE med danske uddannelsesinstitutioner, som indstillede de dygtigste it-studerende. På den måde fik FE samlet de 10 dygtige unge it-talenter til det cyberlandshold, som repræsenterede Danmark i 2017 i Malaga. Cybermesterskaberne er et initiativ fra ENISA, som skal skabe fokus på, hvor vigtigt det er, at unge mennesker uddanner sig inden for it-sikkerhed, sådan nationerne kan imødegå de vedvarende og store cybertrusler.

Det danske cyberlandshold blev endelig sat i september, og gennem månederne op til cybermesterskabet i Malaga arbejdede holdet hårdt på at lægge strategier forud for mesterskabet og på at forberede sig på de forskellige opgaver, som cybermesterskaberne ville bestå af.

En stor præstation
Mesterskabet stod på i ni timer, hvor alle holdene skulle løse de opgaver, som de fik adgang til.

”Det danske hold har trænet en del i attack/defense, som var en større og planlagt del af cybermesterskabet. Desværre udgik attack/defense af tekniske årsager på selve dagen, men sådan noget sker. Det var derfor en endnu større præstation, at det danske hold formåede at ændre strategi og fokus og samtidig løse en af de svære hardware-opgaver, som ingen fra holdet havde prøvet kræfter med før,” siger Michael Dyrmose fra FE, som er træner for landsholdet.

Og holdet selv er efter cybermesterskabet ikke i tvivl om, at det har været en stor oplevelse at deltage. Det har givet læring og netværk, som kan bruges i den kommende it-karriere.

Cybermesterskabet i 2018 foregår i London.
Sidst opdateret 21-03-2018 - kl. 07:24